У Києві закрилось більше сотні ресторанів

11.12.2024   |  Новини

У Києві за рік припинили діяльність близько 120 ресторанів і кафе. На це впливали різні чинники, зокрема концепція закладів, розташування, відвідуваність та повітряні тривоги. Про це повідомила експертка ресторанного бізнесу Ольга Насонова.

Зокрема, закривалися нові заклади, які не встигли стати успішними через невдало обраний час для старту, або ж через помилки в концепції, розташуванні чи ціноутворенні.

Деякі старі ресторани закрилися через застарілість без оновлення, а інші тимчасово припинили роботу для ребрендингу.

Також негативно вплинули зовнішні обставини, як порожні бізнес-центри чи проблеми в торгових центрах під час тривог.

«Ресторани та кафе, зовні успішні, в яких є люди, і багато підписників у соцмережах. Але ніхто в карман власника не заглядає, а там велика дірка. Тому що оренду та податки підвищують, комунальні так продукти ростуть кожного тижня, персонал викручує руки, да і взагалі втомились боротися»,  зазначила експертка.

За словами експертки, до цього додаються зовнішні фактори  війна, відключення електроенергії, тривоги та мобілізація, що знизили платоспроможність населення.

Експертка зазначає, що лише близько 15% закладів вдається утримуватися на плаву.

Раніше ми писали, що в Україні з початку війни закрилося близько 7 тисяч ресторанів та кафе