В Одесі відкрився готель, присвячений легендарній жінці

14.08.2020   |  Новини

«Брик»  це готельний комплекс в Одесі, що поєднує готель, ресторан і руфтоп-бар. Комплекс почав роботу в липні на провулку Маяковського біля міського саду. Власники комплексу хотіли створити сучасний мінімалістичний готель.

«В Одесі достатньо застарілих готелів з кімнатами в класичному стилі з ліпниною й золотом. Ми хотіли відійти від стандартного уявлення про готель і створити сучасний молодіжний простір зі своєю тусовкою. На першому поверсі в нас працює кайфовий ресторан, розрахований на гостей і мешканців міста»,  розповідає керівний партнер «Брик» Дмитро Ананьєв.  Засновником «Брик» є одеський підприємець Вадим Рижак.

Комплекс назвали на честь Лілі Брік  засновниці відомого літературно-художнього салону в Санкт-Петербурзі початку XX століття й партнерки російського письменника Володимира Маяковського, яку називали «музою російського авангарду»«Ми розташовані на провулку Маяковського, тому вирішили таким способом зав’язати концепцію»,  каже Ананьєв. Додає, що підкреслили легенду закладу й на рівні логотипу: «Синій прямокутник символізує постать Маяковського як велета російської літератури, червоний круг  це Осіп Брік, а золотий трикутник  Ліля Брік».

«Брик» розташований у п’ятиповерховій будівлі-пам’ятці архітектури на провулку Маяковського, між вулицями Преображенською та Гаванною. На першому поверсі розташований однойменний ресторан і два номери. Основна частина номерів  на другому, третьому й четвертому поверхах, а на п’ятому  сезонний бар просто неба під назвою «Закат».

У готелі 25 номерів, їх розділили за трьома категоріями: «Осип» (стандартний), «Маяковский» (напівлюкс) і «Лиля» (люкс). Загалом «Брик» позиціонують як готель середньої цінової категорії, вартість номера на ніч становить від 1800 до 5000 гривень, каже керівний партнер Ананьєв. Додає, що ціни варіюватимуться залежно від сезону й інших чинників.

За проєкт відповідала архітекторка Іно Гетіашівілі (Getino Design). За ресторан і руфтоп-бар  Balbek Bureau архітектора Слави Балбека.

Ресторан на першому поверсі «Брик» починає роботу о 07:00 і працює до 02:00. У ресторані 80 посадкових місць, а також велика технічна зона на мінус першому поверсі. Руфтоп-бар «Закат» — розташовано на даху «Брик», це сезонний заклад.