У Брюсселі колишній вокзал перетворили на еко-ТРЦ із сонячною електростанцією

20.11.2020   |  Новости

Студія Neutelings Riedijk Architects та бюро Bouwtechniek перетворили будівлю вантажної залізничної станції ХХ століття в Брюсселі на екологічну будівлю із сонячними панелями на фасаді і даху.

Як передає Zaxid.net з посиланням на Dezeen, будівля є найбільшим проектом з багатошарових дерев’яних панелей в Європі. Архітектори у проекті Gare Maritime створили 12 павільйонів із 10 000 кубічних метрів деревини, у яких розташовані магазини, офіси та простір для проведення різних заходів. Історичні сталеві підкоси перекриває дах зі скла та дерева.

Склеєні дерев’яні панелі  це легкий і міцний будівельний матеріал. Його перевага в тому, що окремі блоки з панелей могли збудувати за межами території будівництва, таким чином скоротивши час зведення всього комплексу.

Архітектори користувалися принципами кругової економії: матеріали можна використати повторно, а не викинути. Таким чином усі модульні конструкції комплексу можна розібрати і переробити. Також для економії ресурсів для Gare Maritime використали наявну будівлю замість того, аби її зносити і будувати на її місці новий комплекс, частину приміщень залізничної станції відреставрували.

Комплекс працює на відновлюваних джерелах енергії: сонячні панелі встановлені на фасаді будівлі, а ще 17 тисяч кв. м панелей розмістили на даху. Дощову воду збирають для поливу десяти тематичних садів.


Читать другие новости

23.11.2020
Змінити режим роботи ТРЦ довелося через введення карантину «вихідного дня», який викликав хвилю протесту серед підприємців
подробнее
17.11.2020
На даний момент бригади робітників займаються оздоблювальними роботами всередині будівлі, а також переплануванням деяких об’єктів і внутрішніх приміщень.
подробнее