Українські архітектори розробили проект міні-будиночку на скелі

26.06.2020   |  Новости

Українська архітектурна студія Yakusha Design розробила дизайн мінімалістичного гостьового будинку площею 48 м.кв. в Португалії. Проєкт отримав назву The Air, він для серфера, який хоче мати необмежений контакт з Атлантичним океаном. Проєкт поки що не реалізований, пише Хмарочос.

«Прототипом для проєкту будинку став маяк поблизу міста Назаре в Португалії, що вражає своєю непохитністю, стоячи біля самого краю землі, і роками вказує на безпечний прохід в гавань для кораблів»,  коментують новий проєкт в Yakusha Design.

Простір буквально завис над скелею на міцному бетонному фундаменті  це створює відчуття невагомості архітектури. Несуча колона посередині є опорою та дозволяє по всьому периметру зробити скляні фасади. Вона займає невеликий внутрішній простір і, водночас, вміщує більшість інженерних та комунікаційних вузлів, максимізуючи площу і відкриваючи огляд на Атлантичний океан. При цьому в будинку можна легко усамітнитися за рахунок інтегрованої системи віконних штор-ролетів, розташованих по всьому периметру будівлі.

Мінімалістичний інтер’єр має лише найнеобхідніші меблі. Відтінки простору теплі  бежевий та піщаний, що створюють домашній затишок, незалежно від часу доби та «настрою» океану за вікном. Будинок має всі необхідні функціональні зони: вітальню, кухню, спальню та ванну кімнату, що непомітно перетікають одна в одну. Інтер’єр простору виконано у стилі живий мінімалізм.

Всі меблі  модульний диван, двоспальне ліжко, низькі стільці, дерев’яний журнальний столик та робочий стіл  розроблені спеціально для цього проєкту таким чином, щоб не перешкоджати безмежному та драматичному краєвиду ззовні. Для економії простору, ванна кімната розташована навпроти зони для приготування їжі, її конфіденційність забезпечує скляна стінка з ефектом матування. Каналізаційна система прихована в підлозі. Вся сантехніка підібрана у чорному кольорі.

Інтер’єр будиночку також містить елементи відповідального дизайну: центральний стовп покритий панелями з органічної соломи, що добре зберігають тепло, фундамент виготовлений з подрібненого бетону вторинного використання, підлога вкрита дерев’яним паркетом з переробленого дерева, а стеля  екологічною глиняною штукатуркою.


Читать другие новости

29.07.2020
ЖК побудували на колишньому пропускному пункті між Східним і Західним Берліном. Більш того, він схожий на зруйновану стіну.
подробнее
15.07.2020
Завдяки сонячним панелям і вітровій установці, які частково забезпечуватимуть атракціон електроенергією, а вертикальним садам, які поглинатимуть вуглекислий газ
подробнее
13.07.2020
Будівельники використовували модульну систему із зібраних деталей, що спростило і, відповідно, прискорило процес будівництва.
подробнее
08.07.2020
Дерев’яні елементи на фасаді покликані затінювати внутрішні простори. Вежі тут матимуть вигнуту основу і фасади, які поступово відкриваються, та імітують бутон ...
подробнее