Зокрема:
— вхід відвідувачів до приміщення має здійснюватися у супроводі працівника закладу;
— забороняється проведення свят, банкетів, публічних подій, в яких беруть участь більше 10 осіб;
— забороняється функціонування дитячих кімнат;
— забороняється приготування їжі на відкритих кухнях, якщо вони не відгороджені перегородкою;
— забороняється функціонування буфетів самообслуговування, зокрема для самостійного розливу напоїв клієнтам;
— у закладах швидкого харчування страви, напої, підноси та столові прибори мають видаватися персоналом на прохання відвідувачів;
— працівники закладу мають бути одягненими в медичну маску чи респіратор, окуляри (захисний екран) та одноразові рукавички;
— адміністрація повинна контролювати недопущення черг та скупчення відвідувачів.
Також можливо проводити культурно-масові заходи, але із наступними обмеженнями:
— заборонено фан-зони;
— рекомендовано збільшити кількість вхідних пунктів;
— територія проведення заходу просто неба має бути огороджена;
— перебування відвідувачів заходу з розрахунку не більше однієї особи на 5 кв.м загальної площі огородженої території для заходів просто неба чи приміщення, де проводиться захід;
— відвідувачі мають бути в масках, що покривають рот та ніс;
— дозволяється проводити заходи лише із розміщенням відвідувачів на сидячих місцях;
— рекомендовано здійснювати контроль вхідних квитків безконтактним способом;
— організатор має забезпечити постійну вентиляцію приміщення;
— забороняється надавати доступ до брошур, журналів та подібних матеріалів.
Вимоги до розміщення відвідувачів під час проведення культурно-масових заходів:
— відстань між окремо встановленими місцями для сидіння або столиками повинна становити не менше 1,5 метри;
— розміщення не більш як 4 відвідувачів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років);
— у залах із стаціонарним розміщенням місць для сидіння розміщення відвідувачів здійснюється з вільним місцем поруч, спереду та позаду.