Зокрема:

 вхід відвідувачів до приміщення має здійснюватися у супроводі працівника закладу;
 забороняється проведення свят, банкетів, публічних подій, в яких беруть участь більше 10 осіб;
 забороняється функціонування дитячих кімнат;
 забороняється приготування їжі на відкритих кухнях, якщо вони не відгороджені перегородкою;
 забороняється функціонування буфетів самообслуговування, зокрема для самостійного розливу напоїв клієнтам;
 у закладах швидкого харчування страви, напої, підноси та столові прибори мають видаватися персоналом на прохання відвідувачів;
 працівники закладу мають бути одягненими в медичну маску чи респіратор, окуляри (захисний екран) та одноразові рукавички;
 адміністрація повинна контролювати недопущення черг та скупчення відвідувачів.

Також можливо проводити культурно-масові заходи, але із наступними обмеженнями:

 заборонено фан-зони;
 рекомендовано збільшити кількість вхідних пунктів;
 територія проведення заходу просто неба має бути огороджена;
 перебування відвідувачів заходу з розрахунку не більше однієї особи на 5 кв.м загальної площі огородженої території для заходів просто неба чи приміщення, де проводиться захід;
 відвідувачі мають бути в масках, що покривають рот та ніс;
 дозволяється проводити заходи лише із розміщенням відвідувачів на сидячих місцях;
 рекомендовано здійснювати контроль вхідних квитків безконтактним способом;
 організатор має забезпечити постійну вентиляцію приміщення;
 забороняється надавати доступ до брошур, журналів та подібних матеріалів.

Вимоги до розміщення відвідувачів під час проведення культурно-масових заходів:

 відстань між окремо встановленими місцями для сидіння або столиками повинна становити не менше 1,5 метри;
 розміщення не більш як 4 відвідувачів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років);
 у залах із стаціонарним розміщенням місць для сидіння розміщення відвідувачів здійснюється з вільним місцем поруч, спереду та позаду.